DANAS POČINJE NOVI GANZ NOVI FESTIVAL

Sep 18, 2012 No Comments

Drugo izdanje međunarodnog festivala razvojnog kazališta započinje u utorak 18. rujna u Studentskom centru u Zagrebu.  

Oslobođen žanrovskih granica, Novi Ganz novi festival, donosi kazališne predstave, performanse, instalacije, koncerte, predavanja i radionice te mlade autore koji svojim rukopisima donose novosti na izvedbenoj sceni. Zamišljen kao prostor za predstavljanje mladih europskih i domaćih umjetnika, Novi Ganz novi festival ujedno je i platforma za razmjenu ideja i uspostavljanje veza među umjetnicima, ali i kulturnim djelatnicima i institucijama.

Festival započinjemo pretpremijerom predstave „EDEN“ u 19 h u polukružnoj dvorani Teatra ITD slovenska umjetnica Mala Kline suprotstavlja dva svijeta koja su istovremeno prisutan u susretu izvođača i publike. Ovdje i sada kazališnog susreta suprotstavlja se carstvu slika koje lebde u  prostorima unutar, izvan i između tijela.

U 21 i 22 h (dvorana SEK)  Zrinka Šimičić Mihanović u plesnoj predstavi „Titraji“ promišlja o percepciji plesa, o osjetima koji sudjeluju u toj percepciji, o kinestetičkoj empatiji, a onda i istraživanjima o aktivnosti zrcalnih neurona.

Za sam kraj prvoga dana festivala rasplesat će vas zagrebački osmeročlani vokalno instrumentalni sastav Drvored. Ovaj mali orkestar, bez dirigenta,  stvara zanimljiv glazbeni izričaj u različitim ritmičkim zalogajima te glazbenim stilovima. Koncert je na rasporedu u 22,15 h u atriju Teatra &TD.

Ulaz na festival je besplatan. Ipak ako želite, možete rezervirati ulaznicu na ganznovifestival@gmail.com.

 

No Responses to “DANAS POČINJE NOVI GANZ NOVI FESTIVAL”

Leave a Reply