Novi Ganz Novi Festival

Od 18. do 23. rujna 2012. u prostorima Studentskog centra u Zagrebu, u organizaciji Kulture promjene SC-a, održat će se NOVI GANZ NOVI FESTIVAL, međunarodni festival razvojnog kazališta.

Novi ganz novi okreće se mlađoj populaciji, predstavlja mlade kazališne, plesne, glazbene i novomedijske autore te pokušava otkriti ganz nova imena i trendove u izvedbenim umjetnostima. Novi ganz novi fokusira se na mladu austrijsku scenu te u sklopu svog programa, a u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom u Hrvatskoj, predstavlja Ciklus mladih austrijskih autora.

Kao i prošle godine, u sklopu Ciklusa mladih hrvatskih autora, prikazat ćemo nekoliko repriza hrvatskih uspješnica te nekoliko ganz novih premijera. Prikazat ćemo i radove mladih autora iz Slovenije, Nizozemske, Norveške i Litve, ugostiti nekoliko rezidencija, održati tri masterclass radionice dok će Reci više u jednoj večeri, ekspresno i šarmantno bprstulenamanah, predstaviti rad mladih kulturnih menadžera i umjetnika iz Hrvatske, regije i Europe.

Putem programa Ganz Otvoreni omogućit ćemo besplatan posjet festivalu mladim, zainteresiranim, umjetnicima i menadžerima. Novost u Ganz novome programska je linija Ganz nova muzika u suradnji s Muzičkim salonom SC-a. Festival se odvija u sklopu europskog projekta Apap-Performing Europe mreže Apapnet čiji je partner i Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu.