Radionica Digitalne botanike i analogno-generativnog dizajna na Novom Ganz novom festivalu!

Sep 05, 2012 No Comments

Radionica ‘Digitalna botanika i analogno-generativni dizajn’ pod vodstvom austrijskih multimedijskih umjetnika Martina Lorenza i Woeishi Leana te biologa Christiana Anicha, održat će se 19. i 20. te 22. i 23. rujna u hacklabu Media laba I’MM_ (likovna radionica pored dvorane MM Centra) u Studentskom centru, u Zagrebu. Prijave traju do 16. rujna, 2012.

Voditelji: Christian Anich, Martin Lorenz, Woeishi Lean
Vrijeme: 19. i 20.09. te 22. i 23.09.2012.
Raspored:
srijeda, 19.9. i četvrtak 20.9. od 17:00 do 22:00;
petak=strateška pauza;
subota 21.9. i nedjelja 22.9. od 11:00 do 20:00;
Kotizacija: 0 kn

Broj polaznika: optimalno 15 :)
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti, ljudi svih dobi spremni na učenje

Prijave za sudjelovanje primaju se do 16.09.2012. u ponoć, na e-mail: edukultura.sc@gmail.com, s naznakom: Prijava za radionicu Digitalna botanika. Polaznici se mole da napišu o sebi nekoliko rečenica i zašto žele sudjelovati na radionici.

Analogne metode dizajniranja ili generativne dizajn strategije odnedavno prolaze kroz pretjerani ortodoksni publicitet. Uradi-kod-kuće metode za ekstrahiranje botaničkih struktura, širenje spora, kristalinske difuzije za izradu fotografija kao i njihovi abstraktni digitalni algoritmi otkrivaju različite načine dolaska do sličnog vizualnog rezultata te na taj način potiču diskusiju o ukrštanju medija, potičući interdisciplinarnost u širem smislu. Ova radionica rasvijetliti će načine kreiranja organskih struktura i vizualne prirode, u kombinaciji s urbanim prostorima kao dodatnim medijem. Biološki procesi, kao i urbane intervencije, imaju zajedničko to da su oboje definirani svojim organskim/strukturalnim granicama. Generativne dizajn strategije imaju tu prednost da svoje granice ne vide kao restriktivne već radije kao potencijal koji zadaje parametre kreativnom procesu. Radionica otkriva da s malo osnovnog znanja o primjenjenim prirodnim znanostima ili generativnim metodama, uz malo strpljenja i inspiracije, svatko može lagano kreirati nevjerojatne vizuale, grafiku, fotografije koristeći samo cjelodnevne kemikalije thecricketguru.in, obične digitalne kamere i prosječan kućni kompjuter. Otvarajući oči novim načinima primjene vizualnog izraza, uz jednostavne alteracije i radeći s onime što okolina ima za ponuditi, nenametljivo pretvaramo zanemarene prostore naše svakodnevnice u intrigantne pozornice.
Radionica završava prezentacijom u nedjelju, 23. rujna, u 19 sati u prostorima SC-a.

Christian Anich (1983., Innsbruck) trenutačno je zaposlen kao botaničar u Tyrolean State Musemu i pri Institutu za ekologiju na insbruškom sveučilištu. Interes su mu kreativne aktivnosti s fokusom na glazbi, elektronici, kuhanju i vještinama izrade.
Martin Lorenz (1984., živi u Beču) – radi strip, ilustraciju, animaciju, video, intervencije u javnom prostoru, žive vizualizacije elektroničke glazbe te projekcije za nezavisne plesne i kazališne projekte. 2009. završio Master MultiMediaArt-a na FHS-u, te od tada radi kao slobodni umjetnik.
Woeishi Lean (1983. Innsbruck) stvara i producira između domena dizajna, tehnologije i živih vizualizacija. Iskustvo dobiva kao digitalni umjetnik te student multimedijske umjetnosti ali i tijekom tri intenzivne godine rada u sklopu Ars Electronica Futurelaba. Godine aktivnog bavljenja VJ -ingom važan su utjecaj u njegovom stvaralaštvu.
Radionica ‘Digitalna botanika i analogno-generativni dizajn’ dio je programa ‘Edukultura SC’ koji se realizira uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Zagreba; u suradnji s I’MM_Media Labom, te u sklopu Novog Ganz novog festivala.

Ukratko:
vrijeme: 19. i 20.9. 17:00-22:00 te 22. i 23.9. 11:00-20:00
prijava: 16.9.2012. na edukultura.sc@gmail.com
mjesto: Zagreb; I’MM_ hacklab (likovna radionica pored dvorane MM), Savska 25
organizator: Kultura promjene, Edukultura SC, Novi Ganz novi festival
url: ganznovi.sczg.hr, www.sczg.unizg.hr,  http://immmedialab.wordpress.com

No Responses to “Radionica Digitalne botanike i analogno-generativnog dizajna na Novom Ganz novom festivalu!”

Leave a Reply